Vacature Wassenaarse Wethouder Loopt

Wassenaarse Wethouder Loopt in Wassenaar

Wassenaarse loopt mee met dierenambulance

Wassenaar, 27 februari 2024 om 16:29 uur door Brigit Disseldorp

Een gedumpte kip langs de weg, een zwaan die door een verwonding aan zijn vleugel niet meer kan wegvliegen en een hond of kat die de weg naar huis niet meer vindt. Het is slechts een greep uit de vele meldingen die de Dierenambulance Wassenaar, Leidschendam-Voorburg dagelijks krijgt.

Vorig jaar rukte de ambulance alleen in Leidschendam-Voorburg al 2.000 keer uit voor dieren in nood. Om al die dieren op te vangen, zijn vrijwilligers onmisbaar. Om het team van Dierenambulance Wassenaar, Leidschendam-Voorburg een hart onder de riem te steken, liep van Wassenaar een middagje met een van de vrijwilligers mee.

Vrijwel meteen werd de meegevraagd naar een melding: een kat moest worden opgehaald bij de woning van een overleden oudere man. Bij de woning stroopte Koetsier zelf de mouwen op om de kat te vangen en in de ambulance te zetten. Bij terugkomst overhandigde hij de kat aan één van de medewerkers van de dierenopvang die het beestje nakeek op eventuele gezondheidsproblemen. Later zal er een nieuw thuis voor het dier worden gezocht.

De Dierenambulance Wassenaar, Leidschendam-Voorburg staat 24 uur per dag, 7 dagen per week klaar om zieke, gewonde en zwervende (huis)dieren in Leidschendam-Voorburg en Wassenaar te helpen. De vrijwillige dierenambulancemedewerkers verlenen zo nodig eerste hulp en vervoeren de dieren daarna naar een dierenarts of opvanglocatie. Ook nemen ze telefonische meldingen aan en verzorgen ze dieren die tijdelijk worden opgevangen. Maar dat kan alleen als er voldoende vrijwilligers zijn.

Momenteel zijn er zo'n tien vrijwilligers actief, maar de organisatie ziet het aantal graag verdubbelen om het team meer flexibiliteit te geven. Overdag staan in verschillende diensten steeds twee vrijwilligers paraat, 's nachts één. "Mensen gaan op vakantie, en dat moet natuurlijk ook gewoon kunnen", vertelt Inez de Ligt van de dierenambulance. "Dus daarom we zijn hard op zoek.

"

Freek Vonk roept scholen en bso's op: Doe mee aan Opschoondag

9 maart 2024

Unity met het nieuws van Sleutelstad richt zich als streekomroep met uitzendingen op radio en tv, de website sleutelstad.nl, onze gratis nieuwsapp en verschillende sociale mediakanalen met nieuws, informatie en amusement op de Leidse regio. Via deze website kunt u ook online naar onze radio-uitzendingen luisteren, programma's terughoren via uitzending gemist en live meekijken met ons televisiekanaal. Onze radio-uitzendingen zijn ook te beluisteren via 105.7 FM, DAB+ en via ons tv-kanaal. Sleutelstad TV is te zien via KPN kanaal 1412, Odido kanaal 820 en Ziggo kanaal 40. Online kijken kan via www.sleutelstad.tv .

Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden
Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp
E-mail

Telefoon Redactie
Functie:wassenaarse wethouder loopt
Startdatum:26-02-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:Lagere school
Contracttype:Vrijwilliger
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Sleutelstad FM via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Katwijkkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de katwijkkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

  1. Vacatures Katwijk
  2. Wassenaarse Wethouder Loopt Sleutelstad FM 26-02-2024

Bekijk ook andere vacatures