Vacature Beleidsmedewerker Vergunningsverlening

Beleidsmedewerker Vergunningsverlening in Wassenaar

Logo voor Gemeente Wassenaar

Beleidsmedewerker vergunningsverlening

Vergunningen, Toezicht & Veiligheid

Ben je op zoek naar een zelfstandige functie waarin je samenwerkt met professionals die resultaatgericht, efficiënt, en vraaggericht werken en een goede kwaliteit willen leveren? We zoeken een proactieve en resultaatgerichte Beleidsmedewerker op de vakgebieden Vergunningen, Toezicht en Handhaving. Passen onze kernwaarden respectvol, omgevingsgericht én verantwoordelijk bij jouw manier van werken? Klinkt dit interessant? Lees dan gauw verder.
Klaar voor een uitdaging?
Als Beleidsmedewerker zet je jouw deskundigheid en adviesvaardigheden graag in voor de kwaliteit van de leefomgeving van de gemeente Wassenaar. Door jouw interesse in milieu, leefomgeving en het vakgebied Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving, ben jij een echte vraagbaak voor je collega's, inwoners en bestuur voor vragen over relevante wetgeving en de toepassing ervan. Jouw advies draagt bij aan tijdige, volledige en juridisch goed onderbouwde vergunningverlening.
In jouw rol van Beleidsmedewerker ontwikkel, implementeer en evalueer je (uitvoerings-)beleid op het gebied van Vergunningen, Toezicht en Handhaving. Je gaat als eerste actief aan de slag met het door ontwikkelen van VTH beleid. Je maakt jaarlijks een uitvoeringsplan en monitort en evalueert deze. Jouw kennis en kunde vul je aan met een dosis gezonde nieuwsgierigheid. Je houdt de landelijke ontwikkelingen in de gaten en maakt indien nodig de vertaalslag naar eigen werk en het werk van bouwinspecteurs en cases (plantoetsers). 'Wat betekent dit voor gemeente Wassenaar?'' is een vraag die je jezelf vaak stelt. Naast het in de gaten houden van relevante ontwikkelingen, zorg jij er voor dat alle werkprocessen beleidsmatig ondersteund worden, je initieert werkprocessen, monitort en evalueert de werkprocessen. Je stemt dit uiteraard af met directe collega's en waar nodig met de politiek. Je hebt talent om complexe onderwerpen schriftelijk kort en helder tot de kern(vraag) terug te brengen.
Als onze nieuwe collega weet je goed de weg te vinden bij uitvoeringsdiensten waar wij mee te maken hebben. Je kunt beleid en operationele zaken goed aan elkaar koppelen. Tijdens het opstellen van beleid creëer je zowel intern als extern draagvlak voor hetgeen je aan het ontwikkelen bent. Je bent een netwerker en hebt verbindend vermogen. Je luistert goed naar (vak)collega's en externe partijen en betrekt hen actief bij het vormgeven van beleid. Een collegiale toets vind je niet meer dan normaal: we doen het immers samen!
De eigenschappen van een netwerker komen goed van pas in je rol van accounthouder. Zo nu en dan neem je deel aan verschillende overleggen, zowel in- als extern. Je draagt daarmee bij aan het versterken van de rol en positie van de eenheid. Je bent intern de brugfunctie naar collega's binnen het ruimtelijk domein (RO) en juridische zaken (JZ).
Je bent, samen met de , dé schakel tussen de eenheid en de politiek, en vertegenwoordigt de eenheid bij overleggen met de portefeuillehouders(s) en/of het bestuur. Indien nodig, ondersteun jij je collega's bij het opstellen van werkveldgerichte B&W- en Raadsvoorstellen.
Wat breng je mee?

  • Je hebt HBO werk- en denkniveau; (een universitaire opleiding is een pre);
  • Complexe vraagstukken, die vind jij éxtra leuk; je kunt over de grenzen van je eigen terrein heen kijken en komt, in samenwerking met je collega's tot een integrale oplossing;
  • Aantoonbare kennis op het gebied van vergunningverlening is een must, en je bent klaar voor de omgevingswet die per 1 januari a.s. van kracht is;
  • Onze kernwaarden; respectvol, omgevingsgericht én verantwoordelijk spreken jou aan!
  • Je bent een teamspeler, je bent analytisch, de vraag achter de vraag achterhalen is voor jou geen probleem;
  • Je houdt van een uitdaging; woorden als saai en een sleur komen niet in jouw woordenboek voor;
  • Als je ook nog gevoel hebt voor politieke verhoudingen en je bent bekend met de politiek bestuurlijke besluitvorming, worden wij helemaal blij! Bezit je deze ervaring nog niet? Dan begeleiden wij je daar graag in!

Wat bieden we?
Je krijgt in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor één jaar. Zijn we allebei tevreden over je functioneren, dan zetten wij deze graag om in een vast dienstverband. De functie van de Beleidsmedewerker Vergunningverlening (Medewerker ontwikkeling II) valt in schaal 10a (max. € 5.621,00 bruto op basis van 36 uur). Daarnaast kent Wassenaar uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een individueel keuze budget (IKB) van 17,05% van je salaris. Deze kun je inzetten voor verschillende doelen, zoals het volgen van een opleiding, als extra salaris of voor verlof. De ontwikkeling van talent is zeer belangrijk, ook als het gaat om jouw ambities. De mogelijkheden voor verdere ontwikkeling kunnen we met elkaar bespreken. Lees hier mee over onze arbeidsvoorwaarden.
Jouw eenheid - Vergunningen, Toezicht en Veiligheid
De medewerkers van Vergunningen, Toezicht & Veiligheid zorgen voor de veiligheid van de openbare ruimte, naleving van bestuurlijke regelgeving en een veilige leefomgeving binnen de gemeente. Vergunningen, Toezicht & Veiligheid is een dynamische eenheid waar nauw samen met elkaar wordt gewerkt op terreinen zoals onder andere veiligheid en crisisbeheersing, vergunningverlening, APV, bijzondere wetten en evenementen. Je komt in een team in opbouw, waarbij jouw positieve inbreng van groot belang is.
Ben jij geïnteresseerd en wil je weten waar wij mee bezig zijn? Kijk dan snel op Werken voor Wassenaar . Hier vind je verschillende interviews met collega's en een aantal video's waarin collega's meer over hun werk vertellen.
Welkom in Wassenaar
Je komt te werken voor een bijzondere gemeente. Een uniek stukje Nederland, waar zo'n 27.000 mensen wonen. Wassenaar ligt midden in het groen aan de Zuid-Hollandse kust, direct naast de bestuurlijke hoofdstad Den Haag met een diverse bevolking; één op de 5 inwoners heeft bijvoorbeeld een internationale achtergrond. Wassenaar is een heel gevarieerde gemeente; met prachtige landgoederen, strand, natuur- en waterwingebied, residenties en de ambassade van de Verenigde Staten.
Net als ieder andere gemeente in Nederland voeren wij een grote verscheidenheid aan taken uit zoals: uitvoering van wetten zoals de Wet maatschappelijke ondersteuning, de Participatiewet en de jeugdhulp. De huisvesting van scholen, de verduurzaming en energietransitie, bestemmingsplannen, woningbouwprojecten, subsidieverstrekking aan o.a. sportverenigingen, zwembad en bibliotheek. Het organiseren van participatie en voorlichting, openbare orde & veiligheid of het mobiliseren van vrijwilligers ten behoeve van maatschappelijke doelen zoals de opvang van 900 asielzoekers of Oekraïense gezinnen. Burgemeester Leendert de Lange legt in dit filmpje uit waarom Wassenaar zo'n boeiende gemeente is.
Benieuwd naar de functie? Neem dan contact op met , van de eenheid Vergunningen, Toezicht en Veiligheid op . Je kunt ook langskomen voor een informeel gesprek en een kop koffie. Andere vragen? Natuurlijk kun je ook telefonisch of via Whatsapp contact opnemen met onze recruiter op .
Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd, bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

DienstverbandBepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijdOmvang functieFulltimeGewenste startdatumIn overlegSalaris€3895 - €5621Aantal posities1Uren36 uurPlaatsWassenaar

Functie:beleidsmedewerker vergunningsverlening
Startdatum:31-12-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vrijwilliger
Salaris:3895 – 5621
Uren per week:36 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Lagardère Travel Retail via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Katwijkkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de katwijkkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

  1. Vacatures Katwijk
  2. Beleidsmedewerker Vergunningsverlening Lagardère Travel Retail 31-12-2023

Bekijk ook andere vacatures