Appeltaart met Bachroom - Zo vader zo zoon

Appeltaart met Bachroom - Zo vader zo zoon

Samen met onze collega’s van andere nieuwswebsites maken wij het nieuws van Katwijk en omgeving. Wij delen de interessante nieuwsberichten van onze collega’s zodat jij op de hoogte blijft van al het nieuws.

StringWood Ensemble heeft het volgende bericht gedeeld op 2024-05-24:  Katwijk, 25 mei 2024

Op 8 juni vindt om 20:15 het laatste concert in de serie 'StringWood Sessions plaats in Open Hof Cultureel. In de Appeltaart met Bachroom concerten van het StringWood Ensemble staat toegankelijke muziek centraal, met een link naar de "vader der componisten" Johan Sebastian Bach. Dit jaar staat dit concert in het teken van Vaderdag, en heeft het ensemble muziek uitgezocht van componerende vaders en zonen, zoals Bach zijn componeergenen ook aan zijn zonen doorgaf!

Het StringWood Ensemble wordt daarbij ook vergezeld door de fantastische Katwijkse zanger Jan den Hollander met liedjes over vaders en zonen. En natuurlijk is er in de pauze ook appeltaart verkrijgbaar.

Het StringWood Ensemble sluit met dit concert de succesvolle serie 'StringWood Sessions 23-24' af en zal in het najaar haar concertserie vervolgen.

Het concert vindt plaats op 8 juni om 20:15 uur in de Open Hof Kerk in Katwijk aan den Rijn. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.stringwoodfestival.nl of aan de deur. Marentepas-houders kunnen de voorstelling bijwonen tegen een gereduceerd tarief.

Over StringWood Ensemble

De zes musici van het StringWood Ensemble bundelen hun krachten om hun gedeelde passie voor klassieke muziek naar een groter publiek te brengen. Het ensemble brengt klassieke concerten met een eigen twist. In thematische en vaak theatrale concerten combineren zij bekende en onbekende muziek tot een voor het publiek 'nieuwe' ervaring. Op deze wijze brengen zij klassieke muziek op een toegankelijke en creatieve manier bij zowel het jonge als het oudere publiek. Voor het presenteren van hun concerten zoekt het StringWood Ensemble naar actuele thema's en herkenbare onderwerpen en de combinatie van verschillende vormen van kunst met muziek. Deze aanpak prikkelt hen niet alleen om samen te musiceren, maar verrijkt hen ook als kunstenaars in de brede zin en als mensen. Klarinettiste Denise licht toe: "We doen een groot beroep op onze creativiteit; we gaan op zoek naar verhalen, creëren een context bij de muziek en onderzoeken hoe andere kunstvormen een reflectie of aanvulling kunnen zijn op de muziek die wij het publiek het liefst laten horen.".

Lees het volledige nieuwsbericht hier en word doorgeleid naar de website van StringWood Ensemble.

Deel dit bericht:

Redactie Katwijkkrant

Welkom op de externe berichten pagina van Katwijkkrant. Ik verzamel allerlei interessante, leuke en nuttige nieuwsberichten voor je. Veel leesplezier!

  1. Appeltaart met Bachroom – Zo vader zo zoon

Nog meer externe nieuwsberichten